UEBE Medical

Основање
Основана пред 120 години од страна на аптекарот Uebe,  во малиот германски град Zerbst , каде постигнува светски успех со едноставен дијагностички уред: термометар за температура- како што ни е познат  и денес, а потоа го започнува својот триумфален марш низ целиот свет. Иновативниот дух сѐуште е движечка сила на компанијата.​

1959
Uebe GmbH, во идиличниот дом во Wertheim, го лансира Cyclotest ® – првиот специјален термометар за природно планирање на семејството.​

1975
Почеток на електронското доба: дигитално мерење на температурата.

1985
Cyclotest ® се развива високотехнолошки: Природното планирање на семејството  се должи на микрочип, при што сега е  поудобно и побезбедно.​
 
2000
Uebe GmbH врши дистрибуција, продажба и сервис на сфигмоманометри “Visomat ®” и дигитален термометар “Domotherm ®” на Roche Diagnostics GmbH / Hestia Pharma GmbH.

2002
Uebe GmbH се преселува  во октомври 2002 година во нови центри за сервис и логистика. Изградена е сала од 1.500.000,00 € во непосредна близина на главната зграда која  ги покрива областите на услуга, контрола на квалитетот и превоз.
 
2006
UEBE Medical GmbH прослави “25 години visocor ®”.​

2005
За прв пат UEBE Medical преку својот visomat ® нуди револуционерна технологија на “нежно мерење на крвниот притисок”.
Истата година, Cyclotest ®  успешно воведува  тест за бременост, како нов брендиран производ.


2008
Премиум брендот за монитори за крвен притисок прослави јубилеј-“30 години visomat”.

2010
UEBE Medical GmbH ја прослави 120-годишнината од основање на  компанијата.