Nihon Kohden

Водечки производител од Jапан

Нихон Коден е водечки производител во Jапан, инвеститорот и дистрибутер на медицинска електронска опрема со подружници во САД, Европа и Азија и дистрибутери во речиси секоја земја во светот.

Основање

Основана e во 1951 година со мисија да се подобри квалитетот на животот преку напредна медицинска технологија. Денес компанијата има сопствена широка домашна продажна мрежа која се состои од повеќе од 650 директни продажби и вработени со над 100 канцеларии низ целата земја. 


Линии на производи

Нашите главни линии на производи за извоз се:
  • мониторинг на пациенти,
  • електроенцефалографи,
  • евоцирани потенцијали и електромиографски системи,
  • електрокардиографи,
  • дефибрилатори и
  • хематологија анализатори.

Нихон Коден опремата е добро позната по својот квалитет и леснотија на користење. Како реномиран производител од Јапан, Нихон Коден активно придонесува за напредокот на медицинската технологија.

Истражувачите објавија вредни истражувања во некои од најпрестижните светски медицински, инженерски и научни списанија. Оваа компанија значително придонесе за унапредување на современиот медицински третман со многу иновативни производи и технологии.

Пулсна оксиметрија 

Tехнологијата за неинвазивен мерка кислород во крвта, била измислена од Д-р Takuo Aoyagi, научник во Нихон Коден.